Αρχική σελίδα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ανδρέας Κουρής κρύβεται και από το υπουργείο Εργασίας

Ως εργαζόμενοι παλαιότερα και ως νυν απολυμένοι από τα Metropolis γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ο Ανδρέας Κουρής (του Μάκη) κρύβεται. Κρύβεται σχεδόν 2 χρόνια από εμάς, αποφεύγοντας να μας αντιμετωπίσει και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα μας. Στην αρχή κρυβόταν πίσω από τα στελέχη της επιχείρησής του και έπειτα πίσω από τους δικηγόρους. 

Τον ίδιο δρόμο επιλέγει εδώ και ένα χρόνο τώρα, απουσιάζοντας απ’ όλες τις προσκλήσεις που του έχουν γίνει από την Επιθεώρηση Εργασίας προκλητικά και χωρίς καμία δικαιολογία, λόγος για τον οποίο του έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα. Συνεχίζει να το κάνει, λάμποντας δια της απουσίας του από τις δικαστικές αίθουσες, προσβάλλοντας τους εργαζόμενους αλλά και γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Δικαιοσύνη. 

Αποκορύφωμα της αλαζονικής και προκλητικής αυτής τακτικής ήταν η και η απουσία του από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας, στην οποία θα έπαιρναν μέρος ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος με τους αρμόδιους διοικητικούς υπαλλήλους, εκπρόσωποι των απολυμένων και ο ίδιος. Η συνεδρίαση, που είχε προγραμματιστεί έπειτα από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), τελικά, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα επειδή δεν προσήλθε η εργοδοτική πλευρά. Έτσι, ο Ανδρέας Κουρής επέλεξε πάλι να κρυφτεί γράφοντας εκεί που ξέρει, αυτή τη φορά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.


Από την πλευρά μας, στη συνάντηση που είχαμε με τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο και στελέχη του υπουργείου περιγράψαμε τις μεθόδους με τις οποίες ο Ανδρέας Κουρής προχώρησε στη συρρίκνωση των Metropolis (μεταφορά brand name σε off shore εταιρεία στην Κύπρο, ένταξη στο «άρθρο 99» και μη τήρηση των όρων του) και τη δεινή κατάσταση που βρισκόμαστε ως άνεργοι που δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Και ζητήσαμε την απονομή δικαιοσύνης εκφράζοντας τους φόβους μας γι’ αυτό, δεδομένου ότι ο Ανδρέας Κουρής είναι παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης. 

Η εκπρόσωπος του ΕΚΑ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ένας υπόδικος, με οφειλές ΦΠΑ και ΙΚΑ να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο, όπως την ανάθεση του τελικού της Eurovision από την ΕΡΤ, και ζήτησε την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από το υπουργείο για το θέμα, καθώς και να υπάρχει προστασία από το κράτος για τους απολυμένους με τη θέσπιση συνολικής ρύθμισης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής. 

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι ξεκάθαρο: είναι αόρατος ο Ανδρέας Κουρής, δεν υπάρχει για τους νόμους, τους θεσμούς και την πολιτική ηγεσία ή τον προστατεύουν κάποιοι, λόγος για τον οποίο δεν τον ακουμπάει τίποτα και κανείς; 

Για εμάς τους απολυμένους το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ανδρέας Κουρής υπάρχει. Υπάρχει και χρωστάει. Χρωστάει, παρανομώντας, δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις απόλυσης σε δεκάδες εργαζόμενους. Χρωστάει στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο και σε κάθε λογής πιστωτές. 

Κι όσο κι αν για τους άλλους είναι αόρατος, εμείς τον βλέπουμε. Και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε από τα μάτια μας, μέχρι να δικαιωθούμε. 

Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου