Αρχική σελίδα

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σωματεία και συλλογικότητες καλούν στη διαδήλωσή μας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision την Τρίτη (11/3)




Σωματεία και συλλογικότητες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας. καλούν στη διαδήλωσή μας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision την Τρίτη (11/3) στις 7:30 μ.μ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) δηλώνει ότι στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία καλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision.

«Η ιστορία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη: ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διοργανωτής τόσο της φετινής όσο και της περσινής φιέστας της «ελληνικής» Eurovision, (άλλη μία από τις πολλές ευγενικές χορηγίες του ελληνικού δημοσίου και της αμαρτωλής ΔΤ προς το πρόσωπό του), όχι μόνο εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενούς του, αλλά πλέον έχει το θράσος να τους μηνύει κιόλας επειδή… τον συκοφαντούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας συμπαρίσταται στον αγώνα που δίνουν εδώ και δύο χρόνια οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis ενάντια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που είναι το μακρύ της χέρι. Παρόμοιους αγώνες δίνουμε κι εμείς απέναντι σε εργοδότες των ΜΜΕ (Κυριακίδης, Λυμπέρης, Κωστόπουλος) που, πάντα με την κυβερνητική στήριξη, ακολούθησαν την ίδια ακριβώς τακτική, αφήνοντας χρόνια τώρα το προσωπικό τους απλήρωτο, ανασφάλιστο, χωρίς αποζημιώσεις, σε εργασιακή ομηρία και πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό. Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες» καταλήγει το κάλεσμα της ΕΤΕΡ.

Τη στήριξη στηρίζει και τη συμμετοχή του και φέτος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι από τα καταστήματα Metropolis έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision δηλώνει ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ).

«Η ιστορία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη: ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διοργανωτής τόσο της φετινής όσο και της περσινής φιέστας της «ελληνικής» Eurovision (άλλη μία από τις πολλές ευγενικές χορηγίες του ελληνικού δημοσίου προς το πρόσωπό του), όχι μόνο εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενούς του, αλλά πλέον έχει το θράσος να τους μηνύει κιόλας επειδή... τον συκοφαντούν», αναφέρει ο ΣΜΕΔ.


«Εδώ και πάνω από δύο χρόνια, οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis δίνουν έναν υποδειγματικό εργατικό αγώνα όχι μόνο για όσα δικαιούνται οι ίδιοι, αλλά και για όσα δικαιούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, απέναντι στη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας εργοδότες και πολιτικοί ιθύνοντες με όλο το θεσμικό και εξωθεσμικό οπλοστάσιο που διαθέτουν. Δικό μας όπλο, τώρα και πάντα: η αλληλεγγύη, μέχρι την τελική δικαίωση», αναφέρεται στο κάλεσμα του ΣΜΕΔ.
Τη στήριξη και τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από τα καταστήματα Metropolis  δηλώνει και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού (ΣΣΜ).

«Για δεύτερη χρονιά, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής (όμιλος MAD – καταστήματα Metropolis) αρνείται την πληρωμή των μισθών και των αποζημιώσεων που χρωστάει στους απολυμένους, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την οργάνωση της Eurovision που του εκχωρεί με αδιαφανείς διαδικασίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Τηλεόραση. Οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι δίνουν ένα συνεχή και υποδειγματικό εργατικό αγώνα για όσα δικαιούνται, για την ζωή και την αξιοπρέπεια τους. Αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή συνεχίζουμε και στηρίζουμε τους αγώνες τους μαζί με άλλα μαχητικά και αλληλέγγυα σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, μέχρι να ανατρέψουμε τα σχέδια των αφεντικών που στοχεύουν στην καθολική υποτίμηση μας ως εργάτες. Η συλλογική μας δράση και αλληλεγγύη θα είναι η απάντησή μας. Κι αν δεν μας σέβονται πρέπει να αρχίσουν να μας φοβούνται» αναφέρει το ΣΣΜ.
Την αλληλεγγύη στον αγώνα μας εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ). «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας. Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των αποζημιώσεων απόλυσης για όλους τους συναδέλφους», αναφέρει ο ΣΥΒΧΑ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η  Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ (Κατάληψη ΕΣΗΕΑ) αναφέρει: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι στον εδώ και 2 χρόνια επίμονο αγώνα των Απολυμένων/εργαζομένων στα Metropolis. Τον θεωρούμε δικό μας αγώνα και θα είμαστε στο πλάι των συναδέλφων/ισσων έως την τελική τους δικαίωση. Γι' αυτό το λόγο η καθιερωμένη συνέλευση της Τρίτης 11/03 δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η συνέλευση μεταφέρεται -καλώντας και τον καθένα/μια να συμμετέχει- στη συγκέντρωση έξω από το Acro Music Hall».

Στη συγκέντρωση των απολυμένων του Metopolis, έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision συμμετέχει και καλεί  η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακαδημίας Πλάτωνος, ενώ πολλά ακόμη σωματεία και συλλογικότητες μεταφέρουν και διαδίδουν το κάλεσμα για τη διαδήλωση μέσα από τους ιστότοπούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου