Αρχική σελίδα

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας και οι εργαζόμενοι στην Εθνοdata καταγγέλλουν την απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα μας από τον Ανδρέα Κουρή



Τις φωνές τους και την αλληλεγγύη τους, μαζί με τα 11 συνδικαλιστικά σωματεία που κατήγγειλαν την απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα μας από τον  επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, μετά  από την άσκηση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον συγκεκριμένων απολυμένων που κέρδισαν σημαντική δικαστική απόφαση εις βάρος του, ενώνουν η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνοdata.

Στη σχετική ανακοίνωση των τεχνικών της ραδιοφωνίας αναφέρεται:

Εκεί που τους χρωστάνε…

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων- απολυμένων των καταστημάτων Metropolis και καταγγέλλουμε τις μεθόδους του Κουρή που σκοπό έχουν να τους τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν το δίκαιο αγώνα τους για την καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεών τους.
Το θράσος και η υποκρισία του υπόδικου Ανδρέα Κουρή δεν έχει όρια αφού, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να απολαμβάνει τη δική του χλιδάτη πραγματικότητα και τα κέρδη από τις άλλες επιχειρήσεις του, ταυτόχρονα μηνύει τους εργαζόμενους, οι οποίοι και κέρδισαν αγωγή εναντίον του, και εξακολουθεί να μην καταβάλλει τους μισθούς 4,5 μηνών και τις αποζημιώσεις τους.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι τακτικές των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν θα λυγίσουν τον αγώνα των εργαζομένων, πως οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν θα κάμψουν το φρόνημα όσων αντιστέκονται στις μνημονιακές επιταγές και  πως δεν θα καταφέρουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Οι εργαζόμενοι δεν πετούν λευκή πετσέτα, αντίθετα συσπειρώνονται, γιγαντώνοντας τον αγώνα ενάντια  σε αυτούς που θέλουν τις εργασιακές σχέσεις απορρυθμισμένες και τους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα αυτόν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές εργαζόμενους των καταστημάτων Metropolis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου