Αρχική σελίδα

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εκδικάστηκε η αίτηση ανάκλησης από το «άρθρο 99» της εταιρείας Metropolis του Ανδρέα Κουρή



Μπορεί το άρθρο 99 να αποτελεί την «ύστατη βοήθεια για έναν επιχειρηματία, την τελευταία ευκαιρία της επιχείρησης, μια ανάσα πριν την πτώχευση, την έσχατη λύση πριν πέσουν οι τίτλοι του τέλους», αλλά στην περίπτωση των Metropolis το άρθρο 99 λειτούργησε σαν μανδύας προστασίας για τον Ανδρέα Κουρή ώστε να καταφέρει να διαλύσει την επιχείρηση και ως όχημα στην πορεία προς μια ελεγχόμενη πτώχευση προς όφελός του.

Σήμερα 17 Απριλίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εκδικάστηκε η αίτηση ανάκλησης από το «άρθρο 99» της εταιρείας  Metropolis στην οποία προσφύγαμε ως απολυμένοι με απόντα τον Ανδρέα Κουρή και παρόλο που οι δικηγόροι του ζήτησαν αναβολή για την  εκδίκαση της υπόθεσης τον Οκτώβριο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης διαφάνηκαν όλες οι παρανομίες που έκανε ο Ανδρέας Κουρής εκμεταλλευόμενος την προστασία του άρθρου 99. Πιο συγκεκριμένα:


 
-    Ποτέ δεν κοινοποίησε την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων όπως τον υποχρέωνε ο νόμος (εμείς ως εργαζόμενοι το πληροφορηθήκαμε ένα χρόνο αργότερα).
-          Ποτέ δεν κατάθεσε σχέδιο εξυγίανσης όπως ήταν υποχρεωμένος από το άρθρο 99.
-      Συνέχισε την συρρίκνωση των Metropolis κλείνοντας το ένα κατάστημα μετά το άλλο (πολλά από αυτά με διαδικασία έξωσης, αφού δεν πλήρωνε ενοίκια) μεταφέροντας εμπορεύματα και εργαζόμενους στο κεντρικό κατάστημα.
-      Αντίθετος με τους όρους του άρθρου 99 έβαλε λουκέτο στα καταστήματα και προχώρησε σε μαζικές απολύσεις χωρίς καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων κάτι για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο μεσολαβητής ούτε το Πτωχευτικό Δικαστήριο.
-         Ο όμιλος εντός του Ιουλίου 2012 δεν διέθετε ούτε ένα κατάστημα ώστε να συνεχίσει την έστω περιορισμένη εμπορική του δραστηριότητα, της οποίας τη συνέχιση υποτίθεται ότι επιδίωκε και γι’ αυτό αιτήθηκε την υπαγωγή στις διατάξεις συνδιαλλαγής που προβλέπει ο σχετικός νόμος. 
-      Τα χρέη προς τους πιστωτές της εταιρείας κατέστησαν υπέρογκα, πολλαπλάσια από αυτά που προκύπτουν στην απόφαση ανοίγματος της διαδικασίας συνδιαλλαγής.
-       Η απόφαση για την ένταξη στο άρθρο παραδόθηκε κατά… λάθος σε διεύθυνση που βρισκόταν οίκος ανοχής.
-       Εντύπωση προκάλεσε η απουσία από το δικαστήριο του διαμεσολαβητή που ανέλαβε να εντάξει την επιχείρηση στο άρθρο 99.

Για τους παραπάνω λόγους, αυτό που ζητήσαμε από το σημερινό δικαστήριο είναι  να διαταχθεί η άρση της αναστολής ατομικών καταδιωκτικών μέτρων κατά της εταιρείας με σκοπό την ικανοποίηση των εργατικών απαιτήσεών μας για δεδουλευμένους μισθούς και για αποζημιώσεις απολύσεως.
Σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου ουσιαστικά εκδικάστηκε το σχέδιο του Ανδρέα Κουρή να πτωχεύσει τα Metropolis, να ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, να πετάξει εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς να τους καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.  Και, επιπλέον,  η κακοπροαίρετη και κακόπιστη  χρήση του άρθρου 99 από τον Ανδρέα Κουρή, που το εκμεταλλεύτηκε προκειμένου να βρεθεί υπό την ασυλία του και να προστατευθεί από τις  ποινικές  διώξεις.

Ραντεβού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
έξω από τη φιέστα MADWALK
που διοργανώνει ο Ανδρέας Κουρής στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ   
(Πειραιώς 166), σήμερα στις 7:30 μ.μ.



Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου