Αρχική σελίδα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη στον αγώνα μας από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ


Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων και απολυμένων στα Metropolis επέδειξαν σήμερα οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ όταν η πορεία που πραγματοποιούσαν προς το υπουργείο Εργασίας -στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους- σταμάτησε μπροστά στο κατάστημα στη Σταδίου 44, φωνάζοντας συνθήματα κατά του εργοδότη μας Ανδρέα Κουρή.

Την ώρα που ακουγόταν το σύνθημα «Κουρή μαζεύεις τα ταμεία και ρίχνεις εργαζόμενους στην ανεργία», όσοι/ες από εμάς βρεθήκαμε εκεί μοιράσαμε κείμενο - καταγγελία μέσα κι έξω από το κατάστημα και πετάξαμε τρικάκια.

Το ίδιο κείμενο μοιράσαμε και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ που είχε προηγηθεί έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κυριακίδη (Πανεπιστημίου 47), μετά από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Ο Πέτρος Κυριακίδης έχει πραγματοποιήσει δεκάδες απολύσεις στα μέσα ενημέρωσης και στον εκδοτικό οίκο που κατέχει και έχει προχωρήσει μονομερώς σε μειώσεις μισθών, την ίδια στιγμή που οφείλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους.

Στη συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κυριακίδη παραβρέθηκαν με πανό και συνάδελφοι από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου