Αρχική σελίδα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανδρέα Κουρή θα μας βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Metropolis (6/10)


Αντιστεκόμενοι στην απόπειρα αρπαγής των μισθών και των αποζημιώσεών μας και αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την ληστεία τους από τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, ως εργαζόμενοι και απολυμένοι στα καταστήματα Metropolis αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας με νέες κινητοποιήσεις.

 Έτσι, το Σάββατο (6/10), έπειτα από ανοιχτό μας κάλεσμα που υποστηρίχθηκε από εκτενή αφισοκόλληση σε πολλές περιοχές της Αθήνας, πραγματοποιήσαμε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μοναδικό κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Σταδίου 44.

Με αυτό τον τρόπο πετύχαμε να ενημερώσουμε πελάτες και περαστικούς για τις μεθοδεύσεις του Ανδρέα Κουρή, που, μεταξύ των άλλων, παραβιάζει δικαστική απόφαση που μας δικαιώνει, αλλά και για τη δεινή κατάσταση που έχουμε περιέλθει εξαιτίας των παρανομιών του εις βάρος μας.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν μέλη συνδικαλιστικών σωματείων, εργατικών συνελεύσεων και συνελεύσεων γειτονιάς, συλλογικοτήτων, και αλληλέγγυων. Σημαντική για μας ήταν και η παρουσία παλαιότερων συναδέλφων μας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μάς προκάλεσε εντύπωση η απουσία οποιουδήποτε διευθυντικού στελέχους στο κατάστημα και η προσέλευση της αστυνομίας έξω από αυτό που, αντί να κυνηγήσει τον απατεώνα μεγαλοοφειλέτη, του παρέχει στήριξη με την παρουσία της.

«Κουρή μαζεύεις τα ταμεία και ρίχνεις εργαζόμενους στην ανεργία», «Να τα ξοδεύεις ξέρεις και καταδύσεις πας, Κουρή δώσε μας τώρα αυτά που μας χρωστάς», «Από τη μισθωτή σκλαβιά στην ανεργία, Κουρή τελείωσε η εκεχειρία», «Ούτε στα Metropolis ούτε πουθενά δεν θα χουμε ειρήνη με τα’ αφεντικά», «Το δίκιο το έχουν οι απολυμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι», «Για τ’ αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας μας εξοργίζει και μας δυναμώνει περισσότερο. Κι όλο και περισσότερο η εργοδοσία θα μας βρίσκει μπροστά της τόσο στο δρόμο, όσο και στα δικαστήρια.

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας μέχρι την ολοκληρωτική του δικαίωση

Εργαζόμενοι/ες Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου