Αρχική σελίδα

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων των Εκδόσεων Λυμπέρη - Η αλληλεγγύη παραμένει το όπλο μαςΤετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.30,
έξω από τα γραφεία της Alpha Editions, (Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 92, Μαρούσι)

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ο γνωστός εκδότης Αντώνης Λυμπέρης, που έκλεισε αιφνιδιαστικά την επιχείρησή του τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για τους 200 περίπου εργαζόμενους και εξωτερικούς συνεργάτες που άφησε στον δρόμο, ενώ μας οφείλει εκατομμύρια ευρώ σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και ενώ πρόσφατη δικαστική απόφαση τους επεδίκασε 800.000 ευρώ. Επίσης, οφείλει περί τα 5 και πλέον εκατομμύρια ευρώ μόνο στο ασφαλιστικό ταμείο, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε… ακόμα ζωντανοί και δεν θα πάψουμε ποτέ –όσος καιρός κι αν περάσει και όσες συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες κι αν χρειαστούν– να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα: τα δεδουλευμένα μας, τις αποζημιώσεις μας, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.


Ο εργοδότης μας έφτασε πρόσφατα στο σημείο να αποστείλει εξώδικα σε ορισμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν γενικώς στους «τρακαδόρους του lifestyle» –και όχι συγκεκριμένα στον ίδιο– επιβεβαιώνοντας ότι… «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».

Ο κύριος αυτός, ενώ μας είχε επιβάλει τρεις διαδοχικές μειώσεις μισθών και μας εξανάγκαζε να δουλεύουμε επί μήνες με «έναντι», δήθεν για να «σωθεί η επιχείρηση», παράλληλα προετοίμαζε μεθοδικά την εγκατάλειψη του κλυδωνιζόμενου «σκάφους». Συγκεκριμένα, μετέφερε με διαδικασίες τουλάχιστον δόλιες τη μοναδική περιουσία της εταιρείας, τους πιο εμπορικούς τίτλους περιοδικών, σε κυπριακές οφσόρ. Οι τίτλοι αυτοί (ΕΓΩ, 7 ΜΕΡΕΣ TV, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ) εκδίδονται πλέον, μαζί και με το HELLO, από την εταιρεία Alpha Editions, που φέρεται να ελέγχεται από τον Όμιλο Κοντομηνά, ενώ διευθύνεται από τον μέχρι πρότινος βασικό ανταγωνιστή του Λυμπέρη (!), τον Θ. Φιλιππόπουλο («Αττικές Εκδόσεις»), με τη σύζυγο του εργοδότη μας, Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, σε θέση «συμβούλου έκδοσης»… Αξίζει να προσθέσουμε ότι έντονες φήμες θέλουν τον εργοδότη μας να σχεδιάζει νέες επιχειρηματικές κινήσεις στη Βραζιλία (!), αλλά και να σκοπεύει να επανεκδώσει, μέσω διαφόρων επιχειρηματικών σχημάτων, και άλλους τίτλους που εμείς έχουμε «μπλοκάρει» με δικαστικές αποφάσεις.

Ζητάμε από κάθε εργαζόμενο, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη, κάθε συλλογικότητα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν τις αισχρές μεθοδεύσεις του Λυμπέρη, όπως και κάθε άλλου εργοδότη, που -με την κάλυψη δυστυχώς και του κράτους- εξαπατά τόσο βάναυσα το προσωπικό του. Το να μπει φρένο σε αυτή την προκλητική περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας θα λειτουργήσει εκ των πραγμάτων αποτρεπτικά για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις και ενθαρρυντικά για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι, που έχουν υποστεί τεράστιες μισθολογικές περικοπές, που έμειναν στον δρόμο χωρίς τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι χωρίς αποζημίωση

των Εκδόσεων Λυμπέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου