Αρχική σελίδα

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στη Phone Marketing


Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Phone Marketing, που κατάφεραν -έπειτα από μια μακρά απεργία που κράτησε 114 ημέρες- να ματαιώσουν την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα εργοδοτική επίθεση. Αρνούμενοι την επιβολή εργασίας μόλις 8 ώρες την εβδομάδα, απαντούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και μας καλούν να στηρίξουμε τον αγώνα τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή (2/11), έξω από την εταιρεία (οδός Εργασίας 2 στη Νέα Ιωνία) στις 12: 00 το μεσημέρι. 

Ακολουθεί το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση Phone Marketing S.A.:


Εμείς οι εργαζόμενοι του τηλεφωνικού κέντρου της Phone Marketing S.A. που για 114 ημέρες -από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο- βρισκόμασταν σε απεργία ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που μας επέβαλε ο εργοδότης μας, προβαίνουμε σε 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα 29/10/2012 από τις 09:00 – 12:00, ενάντια στη δεύτερη προσπάθεια της Διοίκησης να μας επιβάλει ξανά το ίδιο μέτρο, με εργασία 8ωρών την εβδομάδα και 130€ μισθό το μήνα. 

Θεωρούμε ότι η επανάληψη του μέτρου γίνεται εκδικητικά επειδή η πλειοψηφία των εργαζομένων αρνήθηκε να υπογράψει την ισχύουσα γενική συλλογική σύμβαση εργασίας με τα νέα μισθολόγια, που συνεπάγεται νέα ραγδαία μείωση μισθών στους ήδη μειωμένους μισθούς που παίρνουμε από τη λήξη της απεργίας και μετά. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα που ξεκινάμε πάλι, και στα πλαίσια της κλιμάκωσης αυτής, καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία, λαϊκές επιτροπές, της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο, που μας συμπαραστάθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, να βρίσκονται ξανά στο πλευρό μας και ιδιαίτερα στη συγκέντρωση έξω από την εταιρεία, την Παρασκευή 02/11/2012 και ώρα 12:00. Η στήριξή σας είναι για εμάς πολύτιμη. 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 

* Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει από χθες σε απεργία μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των δράσεών τους. Δείτε εδώ τη νέα ανακοίνωση των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου