Αρχική σελίδα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Παράλληλες παρεμβάσεις για τον αγώνα μας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα



Από την παρέμβαση έξω από τη ΔΕΘ...
...και από την παρέμβαση έξω από το κατάστημα της Αθήνας


Με μια παράλληλη, διπλή δράση εγκαινιάστηκε για εμάς, τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, ο αγωνιστικός χειμώνας που έρχεται τόσο για τους χιλιάδες των εργαζομένων και των ανέργων, όσο και για τη συνέχιση ως τη δικαίωση του δικού μας αγώνα.

Ετσι, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν παρέμβαση συμπαράστασης στον αγώνα μας έξω από είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου ο Ανδρέας Κουρής διοργάνωσε μια καινούρια φιέστα, το 9ήμερο φεστιβάλ Mad North Stage Festival, αυτή τη φορά στα πλαίσια και εντός της ΔΕΘ. Οι αλληλέγγυοι σήκωσαν πανό στο οποίο αναφερόταν: «ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤOY METROPOLIS». Παράλληλα ,μοιράστηκαν ενημερωτικά κείμενα στους επισκέπτες της έκθεσης και του φεστιβάλ και πετάχτηκαν τρικάκια.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση που πραγματοποιείται για τον αγώνα των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis εκτός της Αθήνας όπου εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις μας, καθώς σε αυτή υπήρχε σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων της αλυσίδας Metropolis και, άρα, έγινε δυνατή η συσπείρωση των απλήρωτων  - απολυμένων. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου έξω από το στάδιο που έγινε ο τελικός διαγωνισμός της Eurovision, στο μακρινό Μάλμε της Σουηδίας. Τότε, το ΔΣ της ΕΡΤ, είχε χαρίσει στον  Ανδρέα Κουρή  τον ελληνικό τελικό και την αποστολή στη Eurovision, όπως και τώρα η ΔΕΘ χάρισε στον  Ανδρέα Κουρή  τη διοργάνωση του Mad North Stage Festival.

 Την ίδια μέρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη παρέμβαση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στην Αθήνα έξω από το μοναδικό πλέον κατάστημα Metropolis στη Σταδίου, από απολυμένους/ες και αλληλέγγυους/ες όπου αναρτήθηκε πανό με ανάλογο σύνθημα των αλληλέγγυων της Θεσσαλονίκης, μοιράστηκε σε περαστικούς το ίδιο ενημερωτικό κείμενο και πετάχτηκαν τρικάκια.
 
Με αυτή τη διπλή παρέμβαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα μήνυμα στον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή και σε αυτούς που τον καλύπτουν για την πεισματική και ανυποχώρητη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας που διαρκεί για περισσότερο από 1,5 χρόνο και του υπενθυμίζουμε ότι η αλαζονεία του, με το απύθμενο και ασύστολο θράσος που τον διακρίνει, αποκτά όλο και περισσότερες πιθανότητες  να του γυρίσει σε μπούμερανγκ.


Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε από τους αλληλέγγυους στην παρέμβαση στη ΔΕΘ:

Το Mad North Stage Festival
γίνεται με το αίμα των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis
Μέσα σε 3 χρόνια, από τότε που ο Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD) εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis , κατάφερε να κλείσει 13 καταστήματα, να βάλει την επιχείρηση στο άρθρο 99 και να απολύσει 180 εργαζόμενους. Σχεδόν στους μισούς από αυτούς αρνείται μέχρι και σήμερα να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, με το σύνολο των οφειλόμενων να ξεπερνάει τα 600.000 ευρώ. Εδώ κι ενάμιση χρόνο, ο  Ανδρέας Κουρής, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει αυτά που οφείλει στους απολυμένους των Metropolis, ζει χλιδάτη ζωή και επιδίδεται σε πανάκριβα extreme sports. Πριν λίγους μήνες, άλλωστε, «κατάφερε» να βρει σε μία μέρα 100.000 ευρώ για να πληρώσει την εγγύηση της αποφυλάκισής του, έπειτα από τη σύλληψή του  για χρέη περίπου 1,4 εκατ. ευρώ της εταιρείας Metropolis προς το Δημόσιο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα διοργάνωσε με τα χρωστούμενα που έχει τσεπώσει τα Βραβεία MAD, τη Eurovision με απευθείας ανάθεση και με αδιαφανείς διαδικασίες από το ΔΣ της ΕΡΤ λίγο πριν από το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση,, το MADWALK, και πάλι τα Βραβεία MAD και τώρα το Mad North Stage Festival, αυτή τη φορά στα πλαίσια και εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να διογκώσει κι άλλο την περιουσία του.

Όμως, εμείς αποφασίσαμε να αντισταθούμε και να βρισκόμαστε συνέχεια μπροστά του! Εδώ και 1,5  χρόνο δίνουμε έναν αμείωτο σε ένταση αγώνα, στο δρόμο και στα δικαστήρια, έχοντας αποφασίσει να μη χαρίσουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή. Έχοντας πραγματοποιήσει περίπου 70 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τη συμπαράσταση σωματείων και συλλογικοτήτων, έξω από τα καταστήματα των Metropolis που είχαν απομείνει, στα γραφεία της επιχείρησης, στην Επιθεώρηση Εργασίας, έξω από τις δικαστικές αίθουσες, αλλά και έξω από κάθε φιέστα που διοργανώνει ο Ανδρέας Κουρής. Μέχρι στιγμής, έχουμε πετύχει την καταδίκη του σε 27 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 7.800€, ενώ πρόσφατα το Πρωτοδικείο Αθηνών με μια ιστορική απόφαση μας δικαίωσε ανοίγοντας το δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας.

Εντούτοις, όπως γνωρίζουν όσοι εργαζόμενοι έχουν εμπλακεί σε δικαστικούς αγώνες στρεφόμενοι εναντίον της εργοδοσίας, αυτή η δικαστική απόφαση -όσο κι αν μας δικαιώνει- δεν αρκεί από μόνη της για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αφού απαιτούνται αρκετές ακόμη ενέργειες μέσω της νομικής οδού έτσι ώστε να λάβουμε από τον Ανδρέα Κουρή αυτά που μας οφείλει.
Διαπιστώνοντας την ανυπαρξία ισονομίας και εξακολουθώντας να αναζητούμε το δίκιο μας, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας φέρει κοντά στη δικαίωση των αιτημάτων μας. Θεωρώντας ότι τίποτα δεν είναι τετελεσμένο, ιδιαίτερα όταν δρομολογείται ως τέτοιο από την εργοδοτική ασυδοσία και την ασυλία που της παρέχει το κράτος, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να τσακίσουμε τις εργοδοτικές πρακτικές του κάθε Ανδρέα Κουρή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΟΤΕΛΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ

Απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis 
Αλληλέγγυοι/ες στους Απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου