Αρχική σελίδα

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Νέο, χριστουγεννιάτικο διήμερο κινητοποιήσεων έξω από το κατάστημα της Σταδίου
Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας και εντείνοντας έναν ανυποχώρητο και ακηδεμόνευτο αγώνα που επιμένει σθεναρά σχεδόν ένα χρόνο, προχωρήσαμε σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Metropolis στη Σταδίου 44 κατά το χριστουγεννιάτικο εορταστικό διήμερο την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου.

Οι νέες αυτές παρεμβάσεις προστίθενται στις περισσότερες από 50 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουμε πραγματοποιήσει έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα και σε αυτά που υπήρχαν πριν τα λουκέτα, στα γραφεία της διοίκησης και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των νέων τρίωρων συγκεντρώσεων μας έξω από το κατάστημα της Σταδίου και με αυξημένη την κίνηση εξαιτίας των ημερών, μας δόθηκε η ευκαιρία για μια ακόμη φορά να ενημερώσουμε εκατοντάδες περαστικούς, πελάτες και διερχόμενους οδηγούς για το τι συμβαίνει στα Metropolis. Και να τους εξηγήσουμε ότι για κάθε  CD, DVD ή βιβλίο που αγοράζουν εμείς δεν λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας οφείλονται.


Ευχαριστούμε θερμά, ιδιαίτερα τους υποψήφιους πελάτες, για την έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη που επέδειξαν -σχεδόν στο σύνολό τους- στεκούμενοι δίπλα μας και συζητώντας μαζί μας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία και την εξέλιξη του αγώνα μας. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η υποστήριξή τους μας έδωσε κι άλλο κουράγιο ώστε να τον συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωσή του, κάτι που ισοδυναμεί με την καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεών μας.

Προκλήσεις των παρατρεχάμενων της εργοδοσίας

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προκλητική στάση συγκεκριμένων στελεχών της επιχείρησης, ταγών της εργοδοσίας, που εξαρχής έπαιξαν βρόμικα παιχνίδια στην πλάτη μας προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους και, πάνω απ’ όλα, τις τσέπες τους μοιράζοντας μεταξύ τους τα κέρδη των ταμείων, λόγοι για τους οποίους τους έχουμε καταγγείλει δημόσια.

Η αρχή έγινε από τη διευθύντρια - γραμματέα της επιχείρησης που, όπως μάθαμε, διαμήνυσε ότι θα στείλει προσωπικό εξώδικο σ’ εμάς τους απολυμένους, το οποίο όμως δεν λάβαμε ποτέ στα χέρια μας. Γεγονός που το καθιστά για εμάς ανύπαρκτο, αλλά που μας υποδεικνύει το ρόλο της - καθώς είναι φανερό ότι επιχείρησε να στήσει μια (αποτυχημένη) απόπειρα απειλών και εκφοβισμού εναντίον μας.

Τη σκυτάλη πήρε, παραμονή των Χριστουγέννων,  ο διευθυντής του καταστήματος στη Σταδίου. Λίγες ώρες μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας - εμφανώς ζεματισμένος από τις επιπτώσεις της- με δημόσια ανάρτησή του στο facebook, σε ένα παραλήρημα ασυναρτησιών και εμπάθειας απέναντι σε απολυμένους που δεν ζητούν παρά τα αυτονόητα, επιτίθεται εναντίον μας γράφοντας μεταξύ άλλων χυδαίων και ανιστόρητων: «Στ´ αρχίδια μου οι απολυμένοι του Μετρόπολις, τα καπελωμένα τους αιτήματα και η ψεύτικη πολιτική τους συνείδηση».

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να ανοίξουμε διάλογο με ένα υποκείμενο που στο παρελθόν επέλεξε να το παίξει συνδικαλιστής προσπαθώντας να εκτονώσει ύπουλα τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, εξασφαλίζοντας ως αντάλλαγμα μια διευθυντική καρέκλα στο κατάστημα του Mall, λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από γενική συνέλευση των (τότε) εργαζόμενων όταν ξεμπροστιάστηκε ο ρόλος του. Αντιλαμβανόμαστε, άλλωστε, ότι τόσο αυτός όσο και κάποια άλλα στελέχη της επιχείρησης επιχειρούν να «καθαρίσουν» για το αφεντικό τους, τον Ανδρέα Κουρή, αποβλέποντας σε ανταλλάγματα στο μέλλον - πάντα για το τομάρι τους.

Εντούτοις, οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι αυτή η άκρατη και βάναυση αντισυναδελφική συμπεριφορά προκαλεί ευθέως  την οργή και τη δίκαιη αγανάκτησή μας, λόγος για τον οποίο θα απαντηθεί μέσα από τον ίδιο μας τον αγώνα.

Για πολλοστή φορά, καλούμε τους συναδέλφους μας που έχουν απομείνει στο κατάστημα της Σταδίου να αντιδράσουν απέναντι στην κατάσταση που τους έχει επιβληθεί με την περιοδική και άτακτη καταβολή των έναντι ξεροκόμματων, αντί μισθού . Έστω και τώρα, τους καλούμε να σταματήσουν να γίνονται συμμέτοχοι στην αθλιότητα που επιδεικνύει η εργοδοσία και να καταγγείλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, κάτι που έχουμε ήδη πράξει κι εμείς, καθώς και να αντιληφθούν ότι πολύ γρήγορα θα βρίσκονται στη θέση μας.

- ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

- ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
 
Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

* Ακολουθεί το κείμενο που μοιράσαμε σε πελάτες και περαστικούς:


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ) ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. 


Είμαστε απολυμένοι από τα Metropolis χωρίς να λάβουμε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε και η επιχείρηση οφείλει από 5 έως 30.000 ευρώ στον καθένα από εμάς. Για κάθε  CD, DVD ή βιβλίο που αγοράζετε δεν λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ.

Στις 3 Δεκεμβρίου είχαμε μια τυχαία συνάντηση σε γνωστό καφέ της πλατείας Καρύτση με τον Ανδρέα Κουρή, ιδιοκτήτη των Metropolis και του MAD TV. Δυστυχώς, για κάποιους πρώην συναδέλφους μας που εξακολουθούν να εργάζονται πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Κουρή ότι η ψευδοδιοίκηση που έχει απομείνει στην επιχείρηση κάνει ουσιαστικά αυτοδιαχείριση των εσόδων! Τη στιγμή, δηλαδή, που εμείς αγωνιζόμαστε για τα προς το ζην, κάποιοι παρατρεχάμενοι της εργοδοσίας μοιράζονται τα κέρδη που βγαίνουν από τις πωλήσεις του τελευταίου καταστήματος. Είτε ο Κουρής μας είπε την αλήθεια,  είτε μας είπε ψέματα, το σίγουρο είναι ότι είτε αυτός - είτε το σκυλολόι του τσεπώνουν τις δικές μας νόμιμες αποζημιώσεις.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ  ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!

Ο απατεώνας Ανδρέας Κουρής κατάφερε μέσα σε μόλις 3 χρόνια από τότε που εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis να βάλει λουκέτο σε 12 καταστήματα, πραγματοποιώντας 180 απολύσεις, αρνούμενος να καταβάλλει τις αποζημιώσεις σε πάρα πολλούς από εμάς που πέταξε στην ανεργία, ενώ ταυτόχρονα μας οφείλει δεδουλευμένα 5 και πλέον μηνών. Την ίδια στιγμή φέσωσε με τεράστια χρέη Δημόσιο, δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους. Αποκορύφωμα της ασυδοσίας που τον χαρακτηρίζει είναι η ένταξη της επιχείρησης στο περιβόητο «άρθρο 99»,ενώ έχουν περάσει 18 μήνες και δεν έχει υποβάλλει -ως όφειλε - σχέδιο εξυγίανσης το οποίο υποτίθεται θα διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας.  
Παρ’ ότι εκκρεμούν εναντίον του δεκάδες μηνυτήριες αναφορές  από την Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απόλυσης, ο ίδιος συνεχίζει την πολυτελέστατη  ζωή απολαμβάνοντας την προστασία των Μέσων Ενημέρωσης που τον παρουσιάζουν ως γκλαμουράτο νέο επιχειρηματία! Κατάφερε, μάλιστα, στη λογική ενός γενικότερου ξεπουλήματος, να μεταβιβάσει σε Κυπριακή εταιρεία το λογότυπο των Metropolis, το σημαντικότερο δηλαδή περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης!
Όσο γι’ αυτούς που είχαν το θράσος να μας προτείνουν να λάβουμε 100 ευρώ (!) έκαστος -ως έναντι στα χιλιάδες που μας οφείλονται-  δηλώνουμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεπουληθούμε για ψίχουλα. Αντιθέτως…

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ.

Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου