Αρχική σελίδα

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Όταν η ανάθεση της Eurovision στον Ανδρέα Κουρή γίνεται σκάνδαλο διετίας


Όπως πληροφορούμαστε από πληθώρα δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, η ανάθεση της διοργάνωσης του φετινού ελληνικού τελικού της Eurovision στο τηλεοπτικό κανάλι MAD του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Σε τέτοιο βαθμό που αποτελεί μια ακόμη πιο εξόφθαλμη σκανδαλώδη διαδικασία σε σχέση με πέρσι, κατά την οποία ένας κρατικός φορέας παραχωρεί δωρεάν και ως δώρο μια τέτοια μεγάλη, κερδοφόρα διοργάνωση μαζί με ένα (άγνωστο) μέρος των κερδών της σε έναν ιδιώτη με τεράστιες οφειλές, εκτός των άλλων, και προς το Δημόσιο. 

Υπενθυμίζουμε ότι και ο περσινός ελληνικός τελικός της Eurovision, διοργανώθηκε από το MAD με απευθείας ανάθεση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, λίγους μήνες πριν μπει το λουκέτο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα από την κυβέρνηση. Και, μάλιστα με παντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, αφού δεν έγινε ποτέ γνωστό ποιοι ήταν οι όροι αυτής της συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ και του MAD, αλλά και ποια ήταν τα κέρδη αυτής της συνεργασίας τόσο για τους μεν όσοι και για τους δε. Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν εκδόθηκε ουδεμία ανακοίνωση από τη διοίκηση του δημόσιου φορέα που αξιοποιούσε τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων, ούτε καν στη «Διαύγεια», ως είχε υποχρέωση να κάνει σύμφωνα με το νόμο. 

Αλλά, για ποιο νόμο άραγε να μιλάμε; Για ένα νόμο σαν αυτόν που μέσα σε ένα βράδυ έριξε στο σκοτάδι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και άφησε στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους; Μήπως για το νόμο που έχει μπερδέψει τα… μπούτια όχι των πολιτών, αλλά των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών, που αφορά τη ΝΕΡΙΤ και τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ); 

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ο Ανδρέας Κουρής πέρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Με ενδιαφέρον, αλλά και αγανάκτηση, παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τα «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν προς επώνυμους επιχειρηματίες την περίοδο 2008 - 2012, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, ενώ πολλά από αυτά κατέληγαν σε άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους είχαν συναφθεί. Λόγος για τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν διώξεις σε κάποιους από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες. Κι ακόμη, για τις «χρυσές χορηγίες» που δόθηκαν προς μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιχειρήσεις, ακόμη και «καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».

Από τα πόρισμα της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού που είδε το φως της δημοσιότητας, πληροφορηθήκαμε ότι -μόνο το 2011- το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χάρισε, υπό τη μορφή χορηγίας, το ποσό των 60.000 ευρώ στη φιέστα των βραβείων MAD (MAD AWARDS) που διοργάνωσε και εξακολουθεί να διοργανώνει, παράλληλα με ανάλογες φιέστες, ο Ανδρέας Κουρής. Επιπλέον, ανάμεσα στα δάνεια που φιγουράρουν στο σχετικό πόρισμα, αναφέρεται και αυτό των 900 χιλιάδων ευρώ που έλαβε η εταιρεία METROPOLIS AEE από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.